Pedagogikk og tilnærming
Mat og måltidsglede
Mat med Smak er vårt satsingsområde innen mat og måltidsglede.
Slik jobber vi med
Mat og måltidsglede
Barna er minikokker og medvirker aktivt i forberedelser, matlaging og bordekking.
Vi undrer, eksperimenterer og forklarer sammen
Barna er en del av våre gode samtaler om matens opprinnelse
Vi skaper et positivt og trygt klima med god språkstøtte rundt bordet
Vi lærer om sammenhengen mellom mat, natur, kultur og bærekraft
Lærdom om hvorfor et næringsrikt kosthold er viktig for en god helse
Positive pådrivere for næringsrike matvaner
Vi som jobber i barnehagen tror at ved å være positive pådrivere for næringsrike matvaner i tidlig barndom, legger vi et fundament som vil følge barna gjennom hele livet.
Hos Norlandia Stordalen legger vi stor vekt på å skape et positivt og trygt miljø rundt kosthold. Vi trekker vår kompetanse om trygt samspill, , inn i måltidet. Vi prioriterer samarbeid, inkludering og god språkstøtte ved matbordet når barna lærer om mat, natur og kultur.
I barnehagen vår ønsker vi å introdusere barna for spennende smaker og råvarer, og dele kunnskap om hvordan mat tilberedes. Vi serverer variert mat som utfordrer smaksløkene, og måltidene er viktige stunder for å samles og skape gode relasjoner.
Vi snakker med barna om matens betydning, mat i ulike kulturer, matproduksjon og matens vei fra jord til bord.
Egen ernæringsrådgiver
Vår ernæringsrådgiver samarbeider tett med våre dyktige og engasjerte ansatte, og sikrer at maten som serveres i barnehagen er næringsrik, variert og av en kvalitet som bidrar til barns vekst og utvikling.
For en viktig målsetning for oss er å skape en arena der barn kan utvikle gode vaner som legger grunnlaget for en livslang god helse.
Tre måltider om dagen
I barnehagen vår får barna tre måltider hver dag; frokost, lunsj og ettermiddagsmat/frukt og grønt. Maten vi serverer er næringsrik, variert og smakfull, og gir barna den energien de trenger for en aktiv dag.
Vårt fokus er å sørge for at alle barna får den næringen de trenger, slik at vi møter ernæringsbehovet til barn i vekst og utvikling.
Vi legger vekt på å skape en positiv matopplevelse ved å involvere barna både i forberedelser og opprydding. Dette oppmuntrer dem til å delta aktivt i måltidene og bidrar til å skape en positiv og inkluderende atmosfære rundt matbordet. Og som foresatt, kan du puste litt lettere, i visshet om at du av og til kan gi slipp på tanken om matlaging og måltidsplanlegging.
Kjøkkenhage
Kjøkkenhagen vår fungerer som et levende læringssted hvor barna virkelig får koble seg til naturen. Her får barna praktisk erfaring med å plante/så, vanne, luke og høste – en kilde til verdifull kunnskap, mestring og selvtillit.
Tenk deg gleden av å smake på, og utforske de friske grønnsakene og fruktene som barna selv har vært med på å dyrke. En herlig måte å oppdage matens reise på, fra jord til bord.
Pedagogikk og tilnærming
Dette er barnehagen vår